• TopBanner1
  • TopBanner2
  • TopBanner3
  • TopBanner1
ΑΡΧΙΚΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα
bleft2
blef3
bleft4
bleft5
bleft6
ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ/ΣΥΝΤΑΞΗ/ΕΠΕΝΔΥΣΗ » ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Τα ασφαλιστικά προγράμματα αποταμιευτικού χαρακτήρα  σας εξασφαλίζουν το επιθυμητό κεφάλαιο μετά από καθορισμένο χρονικό διάστημα που θα επιλέξετε, για την κάλυψη των μελλοντικών σας αναγκών.

Απευθύνονται σε εσάς που προνοείτε αποταμιεύοντας συστηματικά μέρος των εσόδων σας, και εξασφαλίζετε από σήμερα το επιθυμητό για εσάς ποσό σε μια συγκεκριμένη ηλικία για να εκπληρώσετε μικρές ή μεγάλες επιθυμίες σας, όπως ένα  ποσό που δίνεται είτε σε μορφή εφάπαξ είτε σε μηνιαία καταβολή για την κάλυψη των αναγκών σας ως συνταξιούχος ή  ένα εγγυημένο κεφάλαιο για την εκπλήρωση των μελλοντικών στόχων των παιδιών σας.

Στην ασφαλιστική αγορά υπάρχουν ειδικά αποταμιευτικά προγράμματα για τα παιδιά με τα οποία εξασφαλίζονται χρήματα για τις σπουδές τους ή για τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. Εάν είστε γονιός που είστε υπέρ της προγραμματισμένης αποταμίευσης επιλέγοντας αυτά τα προγράμματα το κεφάλαιο που θα προκύψει στη λήξη του είναι με εγγυημένη απόδοση.

Ποιά είναι τα σωστά βήματα για αποδοτική αποταμίευση;

Αρχικά για την επιτυχία της δημιουργίας ενός «κουμπαρά», είναι να ξεκινήσει κάποιος την προσπάθεια σε μικρή ηλικία. Αν για παράδειγμα ένα άτομο ηλικίας 25 ετών ξεκινήσει να αποταμιεύει 50 ευρώ το μήνα για δέκα χρόνια (σταματήσει δηλαδή στα 35 του) τότε στην ηλικία των 50 ετών, θα διαθέτει πιθανότατα πολλαπλάσιο ποσό από εκείνον που αποταμίευσε το ίδιο ποσό, αλλά από το 40ο έως και το 50ο έτος της ηλικίας του. 

Στη συνέχεια σημαντικό είναι να υπάρχει αποταμιευτική συνέπεια εκ μέρους του επενδυτή με ένα λογικό ποσό αποταμίευσης ανάλογα με το εισόδημα και τις ανάγκες κάθε ατόμου. Είναι βέβαιο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις των νοικοκυριών, μια αποταμίευση της τάξεως των 50 ευρώ μηνιαίως μπορεί να είναι εφικτή, μόνο και μόνο από τον περιορισμό κάποιων περιττών εξόδων, ή από τις καλύτερες επιλογές σε μια σειρά θεμάτων (πχ εύρεση και επιλογή του κατάλληλου πακέτου τηλεφωνίας, μείωση καπνίσματος, συνεπέστερη συλλογή αποδείξεων από γιατρούς, κ.λπ.).

Από την άλλη πλευρά, το ποσό της αποταμίευσης που θα επιλεγεί δεν θα πρέπει να είναι ούτε ιδιαίτερα μικρό γιατί δεν θα οδηγεί στο σχηματισμό σημαντικού κεφαλαίου, αλλά ούτε και δυσανάλογα μεγάλο με τις δυνατότητες κάθε ατόμου, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση, η αποταμίευση θα διακοπεί μετά από κάποιους μήνες, ή από λίγα χρόνια.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των συμβολαίων αυτών;

  • Αποταμίευση χωρίς ρίσκο, με το ποσό της παροχής να είναι εγγυημένο.
  • Η παροχή από τις εταιρίες και κάποιας μορφής ασφαλιστικής κάλυψης, όπως πχ να πληρώνει η εταιρία το ποσό της επένδυσης έως τη λήξη του προγράμματος, σε περίπτωση θανάτου, ή μόνιμης ολικής αναπηρίας του πελάτη.

 

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για Επένδυση - Αποταμίευση:

  Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

 

 
Επόμενο >>
bright5